Eredményeink

Adok-veszek

Megjelenés Lista

Green Day Rock Band - június 8.

Hozzászólások

  • thirty3: Guitar Hero Gibson X-plorer vezetékes gitárok eladók (PC-hez és Xbox 360-hoz) Vadonatúj, külföldr... (2010.06.11. 11:28) Adok veszek keresek
  • ryyka (törölt): @r l ! l c l h l á l r l d: A PS2 és PS3 hangszerek teljesen megegyeznek, egy és ugyanazok, szóval... (2010.04.06. 20:38) Guitar Hero World Tour in da hauz!
  • pontazvok: Kösz a választ, a másik topiknál.:D (2010.02.03. 19:01) Guitar Hero III a hazai boltokban
  • seanthomas: @buciii: Köszönöm szépen hogy ilyen gyorsan válaszoltál, a szabályzatot én is olvastam, készülök i... (2009.07.30. 16:52) WCG 2008 élő közvetítés
  • sztahanov: Sose tudom megjegyezni, de asszem komponens, igen, szoval 5 harang log rajta, ketto a hangnak, ill... (2008.10.29. 10:32) Rock Band kicsomagolás

Címkék

budapest gameshow (1) custom (1) frets on fire (1) fun (5) gh (11) gh1 (5) gh2 (12) gh3 (22) gh4 (1) gh80 (3) harmonix (1) hírek (30) hyperspeed (1) kommuna (3) lapszemle (16) média (1) parti (1) ps3 (1) rock band (26) státusz (12) tipp (5) tv (1) videó (13) xbox360 (3) zúzda (11) Címkefelhő

Állandó oldalak

10 dolog, amit utálok a Guitar Hero III-ban

2007.10.29. 13:19 sztahanov

És néhány, amit nem.

Az első négy nap után már tisztább a kép. Olyan 20 órát sikerült eddig beleölni a játékba, ez a hard karrier végigjátszásához (minusz az utolsó battle) és az expert karrier első kétharmadához volt elég.

Amit utálok

(Ezzel kezdjük, mert ez lesz a hosszabb lista, ha nem is tizes.)

Játékmenet
A legjobb az lett volna, ha minden marad a régiben, a játékkeret egyszerű és tökéletes volt, a GH2 motorjából már csak apró enhancementek hiányoztak a boldogsághoz (mint pl. az, hogy egyszerűen lehessen practice módba átlépni - na ezt most se lehet). Ehhez képest a Neversoft láthatóan meg akarta újítani az egész szoftvert, (nyilván azért, hogy legyen mit írni a sajtóanyagba), és ezt azon az áron is véghez vitte, hogy ezzel elkúrta a játék több elemét is. Gyakorlatilag minden változtatás rosszul sült el.

Minek akarna pl. valaki egy gitározós játékban arcade típusú csatákat vívni? Eszement marhaság. A Battle mód az egyik leggyengébb pontja a GH3-nak, egyáltalán nem illik a játékba, és hiába utálom, nem lehet megkerülni, mert a karrier végigjátszásához át kell esni a három csatán - amiből az utolsó még nehéz is, de nem kihívás, hanem szivatás típusú nehézségről van szó.

Aztán vajon miért kellett szinte mindenhova egy extra konfirmációs dialógust berakni? Még a gyakorlásból kilépésre is rákérdez, ami teljesen feleslegesen teszi nehézkessé a navigációt.

A Quick play és a Carrier mód totál összekutyulódott. A régi GH-ban a karrier mód a játékos saját eredményeinek és kusztomizációinak (pl. kedvenc karakter) gyűjtőhelye volt, a gyors módban pedig lehetett játszani bármit, pl. ha átjött valaki játszani vagy csak kipróbálni a zúzást, az így nem rondított bele a karrierbe. A GH3 elcseszett játékmenete miatt azonban itt a karriermódban már nem lehet egyszerűen unlockolni a számok egy részét (pl. a Beastie Boys, a Bloc Party vagy a RHCP track csak akkor lesz elérhető, ha coop üzemmódban kinyitjuk őket - egyedül tehát nem tudunk hozzájuk férni, akármilyen jók is vagyunk, nonszensz). Emiatt, ha az ember mégis szabadon akar játszani, kénytelen cheattel kinyitni minden számot - de ezek ilyenkor ugye csak a Quick play módban fognak megjelenni, a karrierhez nem nyúl. Na ezután mindig gondolkodni kell, hogy karriert vagy gyorsat játsszunk-e, mert ha pl. Sabotage-t akarok játszani, azt csak gyorsban lehet, hiába játszom egyedül, karrier módban... eh.

Hangulat, látvány, történet 
Az igazi trükk az, hogy az összes HD trailerrel sikerült megetetni velünk, hogy a GH3 látványvilága valami fantasztikusan reális és nagyszerű lesz, hát ehhez képest baromi nagy csalódás az aktuális kép (tisztában vagyok vele, hogy egy PS3 és egy HDTV segítene valamit, de mi van, ha valaki mégsem úgy játszik).

Egy túlkarikírozott, rajzfilmes világba kerülünk az eddigi 'kúl' világ helyett, ami sajnos nekem egyáltalán nem jön be. Ez elég bosszantó, de könnyen szkippelhető pl. a kerettörténetnél. A borzalmas helyszínek (pl. börtön, sziget, vonatplató, etc.) viszont kikerülhetetlenek, mint ahogy a rosszul animált és ábrázolt zenekartagok is. Az, hogy a dobos mozgása nevetséges, egy dolog, de az állandóan szem előtt levő énekes annyira otromba, csúnya és debil, hogy azt max gyerekek és médiaművészek tudják élvezni, én konkrétan rosszul vagyok tőle (egy Muppet Showban karikírozott Hulkot kell eképzelni, a baloldali kép nem adja vissza sajnos). Mindkét énekes száj- és fejmozgása szánalmasan valószínűtlen, rosszul szinkronizált, kb. tíz évvel van lemaradva attól, amit 2007-ben elfogadhatónak tartanék. A régi GH-ban ezek a részletek okosan el voltak nagyolva, és az úgy pont jó volt, nem zavartak senkit. De itt a szar karakterek a képedbe másznak.

Amúgy a választható karakterek szimplán rosszak és unszimpatikusak, de ez lehet, hgoy egyéni probléma, Tom Morello vagy Slash bőrében gitározni nekem kimondottan idegesítő, Clive Winston és a Grim Reaper volt a régiekben a két kedvencem, ezek természetesen kikerültek az új verzióból (a vackok persze megmaradtak).

A játék könnyebb lett, ami jó is meg rossz is egyszerre, egyelőre nem tudom megítélni, melyik inkább. A SP szekciók viszont egyértelműen hosszabbak lettek, így többet kell izmozni ahhoz, hogy sikerüljön csont nélkül végigjátszani őket.

Nem pont idevaló, de a fretboard kontrasztja sokkal rosszabb lett, nehezebb látni a gombokat.

Számok
Az első nap végén nagyon utáltam a felhozatalt, de néhány nappal később már árnyaltabb a kép. Tény, hogy nagyon sok kimondottan idegesítő vagy vacak, a GHE RT80-at idéző szám van a játékban, de az is igaz, hogy játék közben a számok megszépülnek, rossz számot is lehet jó fíling gitározni. Több a nagy név, ugyanakkor kevesebb a nagyon jól játszható, de amúgy kevésbé ismert szám. Konkrét ízlésekről és pofonokról felesleges vitát nyitni, de nálam a Scorpions - Rock You Like A Hurricane kivágta a biztosítékot - meg hát hadd ne soroljam a többi számot, amitől behányok, mert nem érnék a végére.

Ami egyértelmű negatívum, az a bónusztrackek vánnyadtsága, a GH1 és GH2 minőségéhez egyáltalán nem mérhető a GH3 ráadáskészlete. Ismertebb, trendibb zenekarok kerültek az eddigi noname csapatok helyére, de sokkal szarabb, időnként kimondottan unalmas számokkal. A régi bónuszok zúzós vagy legalább üdítő trackek voltak.

Amit szeretek

Játékmenet
A mindent unlockoló cheat megjegyződik, tehát nem kell minden egyes indítás után újra bevinni, ráadásul a karrier módot érintetlenül hagyja, ami jó. A cheateket úgy általában is megjegyzi, bekerülnek egy menübe az Options alatt, bármikor ki/be lehet kapcsolni őket, ha már egyszer bevittünk egyet.

Könnyebb lett a játék, igazából csak az expert mód jelent nehézséget (az idióta csatákon kívül.) Könnyebbek a HoPók és jobban is lehet látni a HoPózható hangokat, máshogy néznek ki, fehérebbek.

Ki vannak írva a zenekarok is, nemcsak a számcímek. Ez egy óriási előrelépés, nem viccelek.

Számok
A fentebb már leírt finnyogás ellenére tény, hogy van néhány olyan ütős szám, ami gitározás nélkül - tehát szimplán hallgatásra - is király, talán ez a 'nagy klasszikusok' rész erősebb lett a régiekhez képest.

Összegezve

Nem sikerült annyira elrontani, hogy ne lehessen jókat zúzni vele, de minden jel arra mutat, hogy a szpirit a Harmonix új projektjében, a Rock Bandben fog tovább élni, ez a Guitar Hero kicsit pályát tévesztett. A 70 szám kb. harmada van olyan jó, hogy benntartja a GH3-at az immár négylemezes körforgásban.

Ja, az online módot nem tudtam kipróbálni a PS2-es verzión, a fórumokban szolídan szidják az xbox live-os online technikai problémákat, de túl korai még megmondani, hogy ez hogy alakul majd.

2 komment

Címkék: gh3

A bejegyzés trackback címe:

https://guitarhero.blog.hu/api/trackback/id/tr36211496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horace (törölt) · http://strlen.hu 2007.10.30. 11:59:38

Hi! Bennvan a Jordan a Bucketheadtól? :P

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2007.10.30. 12:12:28

Dragonforce- Through the Fire and the Flames

Ez az új Jordan :D
süti beállítások módosítása