Eredményeink

Adok-veszek

Megjelenés Lista

Green Day Rock Band - június 8.

Hozzászólások

 • thirty3: Guitar Hero Gibson X-plorer vezetékes gitárok eladók (PC-hez és Xbox 360-hoz) Vadonatúj, külföldr... (2010.06.11. 11:28) Adok veszek keresek
 • ryyka (törölt): @r l ! l c l h l á l r l d: A PS2 és PS3 hangszerek teljesen megegyeznek, egy és ugyanazok, szóval... (2010.04.06. 20:38) Guitar Hero World Tour in da hauz!
 • pontazvok: Kösz a választ, a másik topiknál.:D (2010.02.03. 19:01) Guitar Hero III a hazai boltokban
 • seanthomas: @buciii: Köszönöm szépen hogy ilyen gyorsan válaszoltál, a szabályzatot én is olvastam, készülök i... (2009.07.30. 16:52) WCG 2008 élő közvetítés
 • sztahanov: Sose tudom megjegyezni, de asszem komponens, igen, szoval 5 harang log rajta, ketto a hangnak, ill... (2008.10.29. 10:32) Rock Band kicsomagolás

Címkék

budapest gameshow (1) custom (1) frets on fire (1) fun (5) gh (11) gh1 (5) gh2 (12) gh3 (22) gh4 (1) gh80 (3) harmonix (1) hírek (30) hyperspeed (1) kommuna (3) lapszemle (16) média (1) parti (1) ps3 (1) rock band (26) státusz (12) tipp (5) tv (1) videó (13) xbox360 (3) zúzda (11) Címkefelhő

Állandó oldalak

WCG 2008 élő közvetítés

2008.11.07. 11:39 sztahanov

Ezen a linken lehet nézni a GH3 döntőket, PumpMan 15:30-tól játszik a kiírás szerint!

(De miért PumpMan, ő második lett itthon, nem?)

Update: Nyert!!!! Jessz!!!!

13 komment

Címkék: gh3

Guitar Hero World Tour in da hauz!

2008.10.29. 10:17 sztahanov

blumi: P1150490

A legfontosabbak:

 • a Rock Band dobja működik jól (felismeri, hogy csak négy csíkot kell kiraknia, okos)
 • a Rock Band mikrofon is működik
 • a játék maga (a motor és a számok) kurvajó
 • a navigáció, menürendszer, grafika, stb. a szánalmas kategóriába esik.

Egyelőre ennyi, kapkodás van.

PS: ja igen, az első expert FC-m van a képen! Elsőre! Nem tudom, miért player 1, esküszöm, adtam meg nevet.

34 komment

Címkék: gh4

WCG 2008 magyar döntők

2008.08.31. 22:23 sztahanov

Nem nyertem meg a WCG 2008 Guitar Hero 3 bajnokságának magyar döntőjét, viszont kattogtattam, rengeteg gitárhírózó ember gondterhelt fejét lehet látni a sorozaton:

A szabályokat nem sikerült teljesen felderíteni előre, pl. azt se tudtam pontosan, hogy vajon lehet-e még délben jelentkezni (akkor értem oda), de lehetett. Volt egy selejtező rész, aminek a végén a 16 legjobb egyenes kiesési rendszerben ment tovább. A legjobb 16 kiválasztása a selejtezőben az elért % alapján történt, ami persze erősen függött attól, hogy mi a kalapból sorsolt dal és ki a szintén random partner (mennyire kotyogja szét a számot). Hardon kellett játszani, illetve meg volt hirdetve egy 2-es hyperspeed a kiírásban, de ez végül nem lett beállítva valamiért. A játék amúgy elég jól be volt állítva, nem volt az az idegen érzésem, mint a tavaly novemberi xboxos összeröffenésen.

A 16-ba még sikerült bejutnom 95%-kal, de ott rögtön kikaptam a későbbi második helyezettől (100% vs 98%). A 16-os mezőny játéktudását elnézve a 8-ba még esetleg be tudtam volna kerülni, ha jó a sorsolás, de annál feljebb már nem nagyon volt esélyem :-D

A selejtező szisztémája a véletlen nagy szerepe miatt kicsit igazságtalan, de nem igazán tudok elképzelni tökéletes rendszert (a sima kiesés nem működött volna, mert túl sokan jelentkeztek.) És az expert valószínűleg jobban kihozta volna a különbségeket - a 16-os mezőnyben egy csomó 100%-os vagy ahhoz közeli teljesítmény is volt, voltak egy hangon eldőlő meccsek, az idegek harca volt, kevésbé a játéktudásé. Hát így.

7 komment

Rock Band kicsomagolás

2008.07.10. 09:11 sztahanov

Kicsit lemaradtam a legfontosabb történések dokumentálásárúl, de jobb későn, mint soha, megjött két hete kb. a Rock Band, a kicsomagolás képei:

Volt már néhány nagyobb teszt is, pl. a júliusi meetup, képek itt, a vége fele.

20 komment

Címkék: rock band

Guitar Hero 3 fun compo a SceneCon 2008-on

2008.07.08. 20:57 sztahanov

Kaptam egy levelet még szombaton, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak róla: július 11-12-én SceneCon 2008 demoscene parti lesz, ahol a szervezők Guitar Hero versenyt is rendeznek, Mivel a honlapon nem találtam infót magáról a versenyről, a szabályokról, rákérdeztem, a válasz pedig:

A szabályok egyszerűek PRO FACE OFF VERSUS meccsek egyenes kieséses rendszerben, ha sok a jelentkező, ha kevés, akkor csoportmeccsek. A játékosok kiállnak a színpadra, lábuk előtt egy-egy 19"-es tft-n látják mit kell játszani, és a hátuk mögé is ki van vetítve, így a közönségnek játszanak.

PC-s GH3-al játszunk (legális verzió, Németországból származik). Hogy milyen nótát, azt pedig kalapból húzzák ki. Az első körben EASY fokozat, a döntőben pedig a két játékos megegyezik hogy milyen fokozatban szeretné a döntőt. Gyakorlási lehetőség a helyszínen, de más verzióval, hogy a gitárhasználatot tudják gyakorolni, ne pedig a konkrét számokat.

További infó a www.scenecon.hu címen.

2 komment

Címkék: kommuna hírek parti zúzda gh gh3

Adok veszek keresek

2008.06.09. 13:05 sztahanov

Ebben a posztban kommentelhettek gitárbeszerzési ügyekről/bajokról, kiragasztom majd az oldalhasábba, hogy szem előtt maradjon akkor is, ha neadjisten rengeteg új poszt születne, és ez lecsúszna.

99 komment

Címkék: kommuna gh rock band

Közösség 1.0

2008.06.06. 13:28 sztahanov

Bár a blog nem frissült hónapok óta, a kommentekből és magánbeszélgetésekből úgy tűnik, van valamiféle igény arra, hogy az aktív gitárhírózó lakosság találjon egymásra a neten és neadjisten időnként offline is. Ergo azt találtam ki, hogy - bár it's sooo ninetynine! - csinálok egy levelezőlistát, első körben nem publikusat. Azokat, akik a kommentekben utalást tettek arra, hogy érdekelné őket valamilyen kommunikáció, meghívom (googlegroupsos levelet fognak kapni mindjárt). Aki szeretne becsatlakozni, az meg írjon egy mailt az emailcímével a sztahanov kukac gmail pont com címre!

A lista témája természetesen kötetlen, lehet használni hírek továbbítására, eredményekkel felvágásra illetve offline gitározások szervezésére, fikázásra, satöbbire. Bármilyen szintű GH vagy Rock Band játékos vagy wannabe vagy csak rajongó welkam!

Be! A szervezetbe!

11 komment

Címkék: kommuna gh rock band státusz

Guitar Hero III a hazai boltokban

2007.12.10. 00:56 sztahanov

Egyelőre úgy tűnik, a nagyobb szállítmány kései Rock The 80s mellett a Guitar Hero III-ból relatív korán került és még tart is a készlet több kisebb-nagyobb áruházban, a Saturn pl. xboxos GH2-t és GH3-at is árul. A trükk a nagy elektronikai áruházakkal mindig az, hogy lelkiismeretesen végig kell nézni több boltot, a legnagyobb valószínűséggel valamelyik kevésbé ismertben járunk szerencsével (tehát nem a westendbeli MediaMarkt a nyerő, hanem valamelyik kültelki vagy vidéki).

A helyzet az, hogy a Guitar Hero egyelőre nem törte át a mainstream média kerítését, relatív kevesen tudják, miről van szó, így kevesen is keresik.

Ami a szóló gitárt illeti, azt természetesen nem kapunk sehol, vagy ha valahol mégis van, kommentezzetek! (Közel van a széttöréshez az első, legjobb kontrollerem, bár meglepően jól bírja a csapkodást.)

És két kicsomagolós galéria, hogy megmutassuk, tényleg van ilyen játék :-) Egy PS2-s GH3 a Saturnból:

Emitt pedig egy wiis verzió:

(A Saturnban 22 rugó a PS2-verzió.)

Update: többen kérdezték, hogy a PC-s GH3 létezik-e itthon - nem tudom. A Google sem segít, úgy tűnik, hogy nincs egyelőre ilyen. A hivatalos európai launch november 30-án volt, amennyire ki tudtam deríteni, de az angol online boltok nagyon ki vannak fogyva belőle (mémet boltok guglizására pedig nem vállalkozom). A magyar online boltokban nyoma sincs. Vegyetek PS2-t!

71 komment

Címkék: gh3

Moddolt gitárok

2007.12.05. 01:06 sztahanov

A Guitar Hero népszerűségéhez képest elég kevés moddolt cuccot dob a felszínre az internet, Kelt gyűjtéséből most megragadott ez a szuper villogógitár, mikrokapcsolós fretgombokkal:

Ennél persze jóval geekebb a beépített LCD-képernyővel (a játék megy rajta) és érintős whammy-paddal szerelt darab: 

Rumor has it if you stum up to 88 MPH the flux capasitor will engage and you will be transported to the year 1988..

Elég rossz minőségű videó van csak róla emitt:

2 komment

Címkék: videó gh

Napi vov videó

2007.12.05. 00:11 sztahanov

Mindenki számtalan Guitar Hero videót láthatott már a YouTube-on, mot viszont végre a Rock Band jóvoltából megjöttek az első megrázó dobosvideók:

A szerző (mármint a fenti videóé, nem én) 4 éve dobol, aláhúzva azt, hogy a gitárhoz képest a dob játékbeli modellje természetesen analógabb a való világbeli counterpartjával. 

2 komment

Címkék: videó rock band

Játszhatóvá vált a világ legrövidebb dala

2007.12.03. 09:48 Szedlák Ádám

Villámkezű gitárosok számára elérhetővé vált a világ legrövidebb grindcore slágere. A Napalm Death You Suffer című 1.31 másodperces dala egy nemhivatalos - értsd: hackelt - Guitar Hero verzióban szerepel. Többszöri visszatekeréssel sem sikerült megállapítani, hogy az egy másodperc alatt pontsan hány hangot kellene lejátszani experten, tizenkevésnek tűnik.

A YouTube-on természetesen megtalálható a szám eredeti klipje

és a játékban szereplő verziója is.

A True Metal edition többi száma normál hosszúságú klasszikus metál eposz, nem is tudok könnyek által nem elfelhőzött szemmel gondolni arra, hogy játszhatóvá válik a Templars of Steel.

1 komment

Címkék: videó custom gh

Kúlságok a Rock Band boltból

2007.11.27. 12:01 sztahanov

A Rock Band indulásával egyszerre ezerrel beindult a merchandise is, de el kell ismernünk, hogy a hivatalos online boltban rengeteg kihagyhatatlan dolgot is lehet kapni, pl:

A mostani gitárkontroller egyik gyenge pontja a szíj, mondjuk engem nem az zavar legjobban, hogy gyárilag nincsenek rajta halálfejek, hanem az, hogy kemény és vékony, bántja a nyakat. Arról sajnos nincs infó a szájton, hogy ez a tízdolláros pótszíj ugyanabból az anyagból készült-e, vagy valami barátságosabb.

A dobzsák akkor hasznos, ha gyakran cipeljük a cuccot, az eredeti papírdoboz ugye erre kevéssé alkalmas, meg hát bénán is néz ki. Mondjuk ötven dollár, húszért ugyanez természetesen gitárhoz is kapható:

Ez annyival bénább, hogy mivel gitáralakja van, rögtön látszik, hogy mi van benne, és az is, hogy nem életnagyságú az, ami benne van. (A Tardis esetében ez persze nem okozott gondot.) Kicsit már sok lesz a halálfejekből ugyanakkor.

Lehet még kapni a boltban igazi gitárt is (minek?) meg más hangszereket, bár itt kiugrik egy másik szájtra, szóval ez parasztvakítás (magyarul reklám).

És persze vannak pólók:

És még órák, tartalék dobverő, gitárelőlapok, stb.

Végül - bár nem hivatalos helyről származik - muszáj vagyok berakni ezt a remek 17 dolláros pólót, by BUSTEDTEES. Bárhol lehet gyakorolni, akkor is, ha nem vagyunk otthon! És a lookandfeel is mekkora királyság!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp gh rock band

GH3 státusz

2007.11.26. 15:44 sztahanov

blumi: GH3 Closer FC on expert

Első Expert FC, vov! Sajnos túl könnyű, nem igazi teljesítmény.

Szólj hozzá!

Címkék: zúzda gh3 státusz

Rock Band hírek még még még

2007.11.26. 14:54 sztahanov

Ne kérdezzétek, hogy mi az értelme, de egy ember sikeresen felismertette (részletes leírás) Windows alatt az xboxos dobkontrollert:

 

A Kotaku interjút csinált a harmonixos fiúkkal. Ami érdekes, hogy a régi mesterszalagokon megőrzött sávokon bizony kijavítják, ha a gitáros rossz hangot nyomott :-) A számok szűkítésének egy 3500 elemű listával indultak neki, ezen még csak jegyzetek voltak a különböző szólamokról, innen jöttek le 50 köré. Repültek pl. a repetitív számok (mint Billy Idol Rebel, rebelje), vagy azok ahol a gitáros túl van terhelve (Dragonforce), itt az együttzenélés a lényeg, kell lennie üresjáratoknak szám közben. A legjobb hír:

"There are some huge bands that just don't do anything unless it's for a whole lot of money. We are building relationships with bands, including Led Zeppelin. We've been talking to them for over a year and there's a good chance that they'll come aboard Rock Band eventually. We're like flies in shit for these big bands."

Immigration songot akarok játszani MOST!

Ja, és természetesen nem lesz számszerkesztő, túl sok mindennek kell egy szám esetében klappolni a tökéletes játszhatósághoz, ezt nem bízzák a népre. Moddolni továbbra is lehet, aki azt szereti, csinálja.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek lapszemle rock band

Rock Band hardware-problémák

2007.11.26. 13:25 sztahanov

Még nincs egy hete kint a Rock Band, de már többféle hangszerprobléma ütötte fel a fejét a fórumokban, a dobnál az érzékenységgel, a gitárnál a beragadó whammyval és a lefele pengetéssel vannak bajok. Utóbbira már adott is ki a Harmonix szoftveres patchet, de az Engadget azt írja, ez nem segít mindenkinél.

Lehet persze hangszereket is cseréltetni, de a Rock Band gyártásilag elég rosszul áll mondjuk a GH3-hoz képest (két hét egy gitárcsere) - többek közt ezért is reménytelen a karácsonyi verseny a két játék között, már a Rock Band szempontjából.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek rock band

Napilol

2007.11.26. 12:29 sztahanov

(Ctrl-Alt-Del)

2 komment

Címkék: fun rock band

Státusz

2007.11.26. 11:16 sztahanov

Csak röviden: hétvégén két hetes folyamatos GH3 után házibuliból kifolyólag visszakerült a gépbe a GH2, kb. tíz számot próbáltam meg, és mindenhol megdöntöttem a saját csúcsomat (öt új csillag!), ergo annyira azért nem különbözik a játéktechnika, gyakorolni tökéletes egyik a másikhoz.

Ja, és első kísérletre meglett a korábban lehetetlennek hitt Misirlou experten, utána pedig még kétszer, szóval ez is owned, még 2 tracks to go! (Hangar 18 közel van, 84%-nál failolok.) 

Szólj hozzá!

Címkék: zúzda gh2 státusz

Lapszemle

2007.11.26. 11:10 sztahanov

Na, a The New York Times hosszabb cikket közöl a Rock Bandről és a GH3-ról "Dueling Guitars in Gameland: MTV and Activision Face Off" címmel, sok új információ nincs benne, de egy korrekt összefoglalás a mainstream polgár számára.

“We’ve never had anything like Guitar Hero in terms of appealing to a mass of people,” said Robert Kotick, the chairman and chief executive of Activision. “The game has been on ‘South Park,’ ‘Gossip Girl’ and ‘The Ellen DeGeneres Show.’ I don’t know the audience demographic for ‘Ellen,’ but it’s not your typical gamer.”

Aztán a PSX Extreme ír a Rock Bandről, a lényeg:

 • a Rock Band (és a GH) azért nagyon fontos a játékiparnak, mert rengeteg olyan embert fog meg, akik amúgy nem játszanak konzolos vagy pécés játékokkal
 • az MTV involvációja minden eddiginél nagyobb fogadókészséget jelent a zeneipar oldaláról, ami abban nyilvánul meg a Rock Band esetében, hogy igazi slágerek vannak, 90%-uk(!) ráadásul eredeti felvétel
 • az MTV új játékot tervez a műfajban, erről még nincs több hír (egyébként a Rock Band az első MTV-játék ever)

Mindenesetre határtalan az optimizmus.

Itten meg van egy hosszabb Rock Band teszt, nem mintha további teszteket szeretnék olvasni játék helyett.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek lapszemle rock band gh3

Perel a The Romantics egy Rock The 80s track miatt

2007.11.24. 16:44 Szedlák Ádám


Beperelte az Activison-t a The Romantics, a What I Like About You eredeti előadója. Az ok: a Guitar Hero III: Legends of Rockhoz készített feldolgozás túlzottan hasonlított az eredetihez, és ezzel a banda arculathoz fűződő jogait sérti. (right to own likeness)

A helyzet szépsége, hogy a banda megállapodott az Activision-nel a szám felhasználásáról, csak a végeredmény nem tetszik nekik. A banda képviselője azt nyilatkozta, hogy keresik a megoldást, hogy levetethessék a játékot a boltok polcairól. Lehet cinikus nézőpont, de úgy tűnik, hogy ez a megoldás olcsóbb módja a pénzkeresésnek mint egy búcsúkoncert.

A YouTube-on fent van a dal eredeti klipje vicces bőrnadrágos rockerekkel és éneklő dobossal. Nem is rossz.

3 komment

Címkék: hírek gh80

Rock Band - a letölthető számok idei menetrendje

2007.11.16. 18:05 sztahanov

Na, a Harmonix bejelentette a következő hónap letölthető számait:

2007.11.20.
Metallica Pack
"Ride the Lightning" - Metallica
"Blackened" - Metallica
"And Justice for All" - Metallica

The Police Pack
"Can't Stand Losing You" - The Police
"Synchronicity II" - The Police
"Roxanne" - The Police

Queens of the Stone Age Pack
"3's and 7's" - Queens of the Stone Age
"Little Sister" - Queens of the Stone Age
"Sick Sick Sick" - Queens of the Stone Age

"Fortunate Son" as made famous by Creedence Clearwater Revival *
"Juke Box Hero" as made famous by Foreigner *
"Bang a Gong (Get It On)" as made famous by T-Rex *
"My Sharona" as made famous by The Knack *
"Cherry Bomb" as made famous by The Runaways *
"Joker & The Thief"- Wolfmother 

2007.11.27.
David Bowie Pack

"Moonage Daydream" - David Bowie
"Heroes" as made famous by David Bowie *
"Queen Bitch" as made famous by David Bowie *

2007.12.04.
Black Sabbath Pack
"N.I.B." as made famous by Black Sabbath *
"Sweet Leaf" as made famous by Black Sabbath *
"War Pigs" as made famous by Black Sabbath *

2007.12.11.
Punk Pack:
"Rockaway Beach" - Ramones
"I Fought the Law" - The Clash
"Ever Fallen In Love" as made famous by Buzzcocks *

2007.12.18.
"My Iron Lung" - Radiohead
"Buddy Holly" - Weezer
"Brass in Pocket" as made famous by Pretenders *

Akarom! Én mondom, ha valami egyszer megtörheti a PS2 egyeduralmát, az ez a gonosz letöltögetős móka. A számok 2 dollárba kerülnek, a pakkok 5.50-be (egy kicsit olcsóbb, mint a háromszámos GH pakkok). A csillagosok sajnos csak coverok, és a sasszeműek kiszúrhatják, hogy vannak itt a régi GH-verziókból reciklált trekkek is.

9 komment

Címkék: hírek rock band

Lapszemle

2007.11.15. 11:25 sztahanov

Az Activision - ahelyett, hogy végre kiadná a GH1 frissített változatát - kombóban dobta piacra a GH1-et és a GH2-t. Természetesen PS2 only. (Már itthon is lehet kapni, ez gyors volt.)

Még novemberben megjelennek az első letölthető trackek a Guitar Hero III-ra (Xbox és PS3). (Vackok lesznek első blikkre.)

(Rengeteg hírrel vagyok lemaradva, de igyekszem a hét végéig behozni.)

4 komment

Címkék: hírek lapszemle

Pénz, kocsik

2007.11.08. 12:46 sztahanov

A Guitar Hero III első heti bevétele 115 millió dollár, ami az Activision eddigi valaha volt legjobb nyitóhete. Persze a Halo 3 első napos 170 millióját nem közelíti meg, de azért elég jó, főleg, ha azt nézzük, hogy a GH1 2, a GH2 pedig 4 milliós eladott példányszámot ért meg eddig, hiszen az első héten ezek szerint jóval 1 millió felett fogyott az új változatból.

Közben az Activision Pontiac Garage Tournament néven bajnokságot rendez, a fődíj egy autó. Egészen pontosan egy 2008-as Pontiac G5. Nem azért, mert savanyú a szőlő, de egy Suzuki-szintű autót ajánlani fel fődíjnak kicsit olcsónak tűnik nekem (15-20k$ az ára), a bevételek fényében különösen. Emlékszünk még a John Carmack által 1997-ben felajánlott Ferrari 328 GTS-re? Na az stílusos fődíja volt a Red Annihilationnak, Dennis Fong vitte haza, meg is gazdagodott belőle (na jó, nemcsak abból). 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek gh3

Guitar Hero a South Parkban

2007.11.08. 10:11 sztahanov

A tegnapi South Park epizódban a Guitar Hero nem csak illusztráció, hanem a főtéma volt, Guitar Queer-O volt a címe, még nem tudtam megnézni, részlet belőle itt.

Update: nincs is 1,000,000 pont a Guitar Heróban.

3 komment · 1 trackback

Címkék: média hírek tv gh

Violin Hero III

2007.11.08. 09:45 sztahanov

Igazából ez már nem vicces, a Sousaphone Hero még az volt.

Szólj hozzá!

Meetup

2007.11.08. 09:11 sztahanov

Természetesen egyáltalán nem sikerült beleférni az öt percbe, viszont a kórt sikeresen továbbterjesztettük.

Szólj hozzá!

Jessz!

2007.11.05. 16:40 sztahanov

Több mint egy teljes napot vártam rá az aktiválás után, de végre működik a scoreherós dinamikus badge, sajnos csak a GH1 és a GH2 van rajta, az újak még nincsenek készen, pedig azokon nem lennének ilyen csúnyák a számok.

Szólj hozzá!

Guitar Hero a meetupon

2007.11.05. 11:04 sztahanov

Szolgálati közlemény: van a Budapest New Tech Meetup sorozat, aminek következő, szerdai rendezvényére abból az apropóból szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Guitar Hero jelenségről előadást tart a közkedvelt gitárhíróblog szerzője, illetve az előadások után gitározni is lehet projektoron sörözés közben, ami remek mulatságnak ígérkezik!

Gyertek, jelentkezni itten lehet! Tehát szerda este 19:00, Nefelejcs utca 26.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

Lapszemle

2007.10.30. 18:22 sztahanov

Az iTunesről is letölthető majd az összes GH track Guitar Hero Essentials címen (a GH3 számok is). Meg egyébként a múltkor emlegetett GH változatok is.

A zenés játékok karácsonyi piaca elérheti az egymilliárd dollárt, ez a durva. A Guitar Hero a skála felső vége, a Mattel és mások a fiatalabbakat (értsd gyerekeket) is megcélozzák.

Az IGN Gamermetrics szerint egyébként a GH3 jobban fogy majd a karácsonyi szezonban, mint a Rock Band, ami nem meglepő a korábbi megjelenés, az alacsonyabb ár és a már ismert brand fényében. 

A Target duplagitáros GH3 verziót is árul (Dueling Axe Pack), de vigyázat, ezek a régi gitárok! A Wal-Mart a normál, egygitáros játékot is hajlamos a régi kontrollerrel árulni, ami konkrétan kimeríti a csalás fogalmát, figyelni kell.

A hogyan húzzunk le minél több bőrt egy játékról jegyében az Activision - kicsit megkésve, de - bejelentette, hogy milyen hangszer- és más audioeszközgyártókkal, illetve zenei lapokkal kötött megállapodást a GH3 kapcsán, természetesen nem a pénz, hanem a realizmus miatt kellenek igazi cégnevek ide, lol. Az újságok ugye a számok végén jelennek meg, a hardverek pedig jellemzően az etapok végén a szponzorok között.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek lapszemle rock band gh3

Rock Band hivatalos tracklist

2007.10.29. 17:28 sztahanov

Végre! Érdekes, hogy vannak átfedések a GH3-mal és a GHE RT80-nal is... de elég jól néz ki!

1960s
 • Rolling Stones "Gimme Shelter"
1970s
 • Aerosmith "Train Kept a Rollin'"*
 • The Who "Won't Get Fooled Again"
 • Boston "Foreplay/Long Time"
 • Mountain "Mississippi Queen" (cover)
 • The Police "Next to You"
 • David Bowie "Suffragette City"
 • Black Sabbath "Paranoid" (cover)
 • Blue Oyster Cult "Don't Fear the Reaper"
 • The Ramones "Blitzkrieg Bop"
 • Deep Purple "Highway Star"
 • KISS "Detroit Rock City"
 • Molly Hatchet "Flirtin' With Disaster"
 • The Outlaws "Green Grass & High Tides" (cover)
 • Sweet "Ballroom Blitz" (cover)
1980s
 • Rush "Tom Sawyer"*
 • Bon Jovi "Wanted Dead or Alive"
 • The Clash "Should I Stay or Should I Go"
 • Faith No More "Epic"
 • Pixies "Wave of Mutilation"
 • R.E.M. "Orange Crush"
 • Iron Maiden "Run to the Hills" (cover)
1990s
 • Foo Fighters "Learn to Fly"
 • Metallica "Enter Sandman"
 • Nirvana "In Bloom"
 • Stone Temple Pilots "Vasoline"
 • Weezer "Say It Ain't So"
 • Smashing Pumpkins "Cherub Rock"
 • Radiohead "Creep"
 • Beastie Boys "Sabotage"
 • Hole "Celebrity Skin"
 • Garbage "I Think I'm Paranoid"
 • Soundgarden "Black Hole Sun"
2000s
 • The Hives "Main Offender"
 • Queens of the Stone Age "Go With the Flow"
 • The Strokes "Reptilia"
 • Jet "Are You Gonna Be My Girl"
 • OK Go "Here It Goes Again"
 • Nine Inch Nails "The Hand That Feeds"
 • Yeah Yeah Yeahs "Maps"
 • Red Hot Chili Peppers "Dani California"
 • Coheed & Cambria "Welcome Home"
 • Fallout Boy "Dead on Arrival"
 • The Killers "When You Were Young"
 • New Pornographers "Electric Version"
Unlockable Tracks
 • Bang Camaro "Pleasure (Pleasure)"
 • Twelve more yet to be revealed

(thx to stöki)

5 komment

Címkék: hírek rock band

10 dolog, amit utálok a Guitar Hero III-ban

2007.10.29. 13:19 sztahanov

És néhány, amit nem.

Az első négy nap után már tisztább a kép. Olyan 20 órát sikerült eddig beleölni a játékba, ez a hard karrier végigjátszásához (minusz az utolsó battle) és az expert karrier első kétharmadához volt elég.

Amit utálok

(Ezzel kezdjük, mert ez lesz a hosszabb lista, ha nem is tizes.)

Játékmenet
A legjobb az lett volna, ha minden marad a régiben, a játékkeret egyszerű és tökéletes volt, a GH2 motorjából már csak apró enhancementek hiányoztak a boldogsághoz (mint pl. az, hogy egyszerűen lehessen practice módba átlépni - na ezt most se lehet). Ehhez képest a Neversoft láthatóan meg akarta újítani az egész szoftvert, (nyilván azért, hogy legyen mit írni a sajtóanyagba), és ezt azon az áron is véghez vitte, hogy ezzel elkúrta a játék több elemét is. Gyakorlatilag minden változtatás rosszul sült el.

Minek akarna pl. valaki egy gitározós játékban arcade típusú csatákat vívni? Eszement marhaság. A Battle mód az egyik leggyengébb pontja a GH3-nak, egyáltalán nem illik a játékba, és hiába utálom, nem lehet megkerülni, mert a karrier végigjátszásához át kell esni a három csatán - amiből az utolsó még nehéz is, de nem kihívás, hanem szivatás típusú nehézségről van szó.

Aztán vajon miért kellett szinte mindenhova egy extra konfirmációs dialógust berakni? Még a gyakorlásból kilépésre is rákérdez, ami teljesen feleslegesen teszi nehézkessé a navigációt.

A Quick play és a Carrier mód totál összekutyulódott. A régi GH-ban a karrier mód a játékos saját eredményeinek és kusztomizációinak (pl. kedvenc karakter) gyűjtőhelye volt, a gyors módban pedig lehetett játszani bármit, pl. ha átjött valaki játszani vagy csak kipróbálni a zúzást, az így nem rondított bele a karrierbe. A GH3 elcseszett játékmenete miatt azonban itt a karriermódban már nem lehet egyszerűen unlockolni a számok egy részét (pl. a Beastie Boys, a Bloc Party vagy a RHCP track csak akkor lesz elérhető, ha coop üzemmódban kinyitjuk őket - egyedül tehát nem tudunk hozzájuk férni, akármilyen jók is vagyunk, nonszensz). Emiatt, ha az ember mégis szabadon akar játszani, kénytelen cheattel kinyitni minden számot - de ezek ilyenkor ugye csak a Quick play módban fognak megjelenni, a karrierhez nem nyúl. Na ezután mindig gondolkodni kell, hogy karriert vagy gyorsat játsszunk-e, mert ha pl. Sabotage-t akarok játszani, azt csak gyorsban lehet, hiába játszom egyedül, karrier módban... eh.

Hangulat, látvány, történet 
Az igazi trükk az, hogy az összes HD trailerrel sikerült megetetni velünk, hogy a GH3 látványvilága valami fantasztikusan reális és nagyszerű lesz, hát ehhez képest baromi nagy csalódás az aktuális kép (tisztában vagyok vele, hogy egy PS3 és egy HDTV segítene valamit, de mi van, ha valaki mégsem úgy játszik).

Egy túlkarikírozott, rajzfilmes világba kerülünk az eddigi 'kúl' világ helyett, ami sajnos nekem egyáltalán nem jön be. Ez elég bosszantó, de könnyen szkippelhető pl. a kerettörténetnél. A borzalmas helyszínek (pl. börtön, sziget, vonatplató, etc.) viszont kikerülhetetlenek, mint ahogy a rosszul animált és ábrázolt zenekartagok is. Az, hogy a dobos mozgása nevetséges, egy dolog, de az állandóan szem előtt levő énekes annyira otromba, csúnya és debil, hogy azt max gyerekek és médiaművészek tudják élvezni, én konkrétan rosszul vagyok tőle (egy Muppet Showban karikírozott Hulkot kell eképzelni, a baloldali kép nem adja vissza sajnos). Mindkét énekes száj- és fejmozgása szánalmasan valószínűtlen, rosszul szinkronizált, kb. tíz évvel van lemaradva attól, amit 2007-ben elfogadhatónak tartanék. A régi GH-ban ezek a részletek okosan el voltak nagyolva, és az úgy pont jó volt, nem zavartak senkit. De itt a szar karakterek a képedbe másznak.

Amúgy a választható karakterek szimplán rosszak és unszimpatikusak, de ez lehet, hgoy egyéni probléma, Tom Morello vagy Slash bőrében gitározni nekem kimondottan idegesítő, Clive Winston és a Grim Reaper volt a régiekben a két kedvencem, ezek természetesen kikerültek az új verzióból (a vackok persze megmaradtak).

A játék könnyebb lett, ami jó is meg rossz is egyszerre, egyelőre nem tudom megítélni, melyik inkább. A SP szekciók viszont egyértelműen hosszabbak lettek, így többet kell izmozni ahhoz, hogy sikerüljön csont nélkül végigjátszani őket.

Nem pont idevaló, de a fretboard kontrasztja sokkal rosszabb lett, nehezebb látni a gombokat.

Számok
Az első nap végén nagyon utáltam a felhozatalt, de néhány nappal később már árnyaltabb a kép. Tény, hogy nagyon sok kimondottan idegesítő vagy vacak, a GHE RT80-at idéző szám van a játékban, de az is igaz, hogy játék közben a számok megszépülnek, rossz számot is lehet jó fíling gitározni. Több a nagy név, ugyanakkor kevesebb a nagyon jól játszható, de amúgy kevésbé ismert szám. Konkrét ízlésekről és pofonokról felesleges vitát nyitni, de nálam a Scorpions - Rock You Like A Hurricane kivágta a biztosítékot - meg hát hadd ne soroljam a többi számot, amitől behányok, mert nem érnék a végére.

Ami egyértelmű negatívum, az a bónusztrackek vánnyadtsága, a GH1 és GH2 minőségéhez egyáltalán nem mérhető a GH3 ráadáskészlete. Ismertebb, trendibb zenekarok kerültek az eddigi noname csapatok helyére, de sokkal szarabb, időnként kimondottan unalmas számokkal. A régi bónuszok zúzós vagy legalább üdítő trackek voltak.

Amit szeretek

Játékmenet
A mindent unlockoló cheat megjegyződik, tehát nem kell minden egyes indítás után újra bevinni, ráadásul a karrier módot érintetlenül hagyja, ami jó. A cheateket úgy általában is megjegyzi, bekerülnek egy menübe az Options alatt, bármikor ki/be lehet kapcsolni őket, ha már egyszer bevittünk egyet.

Könnyebb lett a játék, igazából csak az expert mód jelent nehézséget (az idióta csatákon kívül.) Könnyebbek a HoPók és jobban is lehet látni a HoPózható hangokat, máshogy néznek ki, fehérebbek.

Ki vannak írva a zenekarok is, nemcsak a számcímek. Ez egy óriási előrelépés, nem viccelek.

Számok
A fentebb már leírt finnyogás ellenére tény, hogy van néhány olyan ütős szám, ami gitározás nélkül - tehát szimplán hallgatásra - is király, talán ez a 'nagy klasszikusok' rész erősebb lett a régiekhez képest.

Összegezve

Nem sikerült annyira elrontani, hogy ne lehessen jókat zúzni vele, de minden jel arra mutat, hogy a szpirit a Harmonix új projektjében, a Rock Bandben fog tovább élni, ez a Guitar Hero kicsit pályát tévesztett. A 70 szám kb. harmada van olyan jó, hogy benntartja a GH3-at az immár négylemezes körforgásban.

Ja, az online módot nem tudtam kipróbálni a PS2-es verzión, a fórumokban szolídan szidják az xbox live-os online technikai problémákat, de túl korai még megmondani, hogy ez hogy alakul majd.

2 komment

Címkék: gh3